Thursday, August 29, 2013

Anugerah Syawal

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Syawal dah nak abis...yes I know...tak terasa pun masih dalam bulan syawal...counting to Zulhijjah actually. Bulan haji...bulan gembira buat para jemaah...doakan moga-moga kita semua berpeluang bergelar jemaah haji,mengerjakan haji dengan aman dan mendapat haji yang mabrur,insyaAllah.

Okeh..nak cerita anugerah syawal. Something yang menggembirakan,yang membahagiakan dan yang memang exited la bila dapat! even anugerah itu bukan untuk saya. But...still i'm happy for those yang dapat anugerah itu.

Here it is!

Baby boy ni anak adik saya yang kawin tahun lepas tu. Jangkaan lahir masa hari raya pertama,tapi dia suka duduk dalam perut ibu dia lama sikit,maka hari raya ketiga barulah dia selamat dilahirkan. walaupun lahir pada bulan Syawal,tapi parents dia tak nak letak nama Syawal ke Aidil ke Fitri ke...so..nama dia secara berdaftarnya adalah Azhad Syafi...yang bestnye dia di tahnik kan oleh Ustaz Dato' Ismail Kamus, yang kebetulan datang merasmikan dan berceramah di Surau baru dekat rumah saya.


Semoga Azhad menjadi anak yang soleh,berbakti kepada agama,ibu bapa,keluarga,masyarakat,ummah dan negara. Semoga Allah melimpahkan kasih sayang,rahmat dan memberkati kehidupannya di dunia dan akhirat. Amin...ya Rabbal alamin...

psssttttt:
Nak baby jugaks!!
(^_~)

8 comments:

julietchun said...

bukan senang nak dapat jumpa Dato Ismail Kamus, beruntung :D

Izzah said...

@julietchun

yup..grab je peluang yang ada..rezeki dia...
alhamdulillah...

Miftahul Jannah said...

Assalamualaikum,

Jika saudara/saudari berminat untuk memperbaiki masalah kesihatan, turun berat badan, naik berat badan ataupun mengekalkan berat badan, InsyaAllah saya boleh membantu.

Jika berminat boleh email saya.InsyaAllah saya berusaha sedaya mungkin untuk coach dan bantu saudara.

Wassalam

PUSAT BIMBINGAN KELUARGA HIDAYAH said...

PAKEJ UMRAH serendah RM4,590

Assalamualaikum Tuan/Puan,

ALFAJR TRAVEL & TOURS SDN BHD menyediakan perkhidmatan UMRAH sepanjang tahun 2014 dengan harga yang berpatutan di antara RM4,590 - RM5,890!!

Pendaftaran SEGERA!

Anda boleh layari laman web kami http://www.alfajrtravel.com.my atau hubungi wakil JOHOR 07-2344437 / 012-7434259 untuk sebarang pertanyaan.

Tas kamera Quarzel said...

comelnyaa...

pls visit..
Quarzel Camera Bags

Anonymous said...

I am actually thankful to the hollder of tthis site who has shared this
wonderful piece of wrriting at here.

Look into my web-site; public art; ,

a sya azmi write's said...

taksabarnya nak ada babyy jgk :))

http://asyaazmi.blogspot.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)