Thursday, August 22, 2013

Hidden Me!!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Ok..kita mulakan dengan Bismillahirrahmanirrahim...dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani...


Ada orang tanya saya "kenapa tak update blog?".

Saya jawab "sebab awak baca..."

Dia tanya "kenapa saya tak boleh baca?"

Saya jawab "sebab awak kenal saya..."

Dia tanya " Abistu orang-orang lain yang baca tu? boleh pulak?"

Saya jawab "sebab orang-orang lain tu..dorang tak kenal saya (secara faca to face)"

hurmmm.... kenapa saya jawab macam tu? erm...sebab bila saya menulis,saya merasakan ada one side of myself yang hidden di alam nyata. That side hanya akan termuncul dalam hasil tulisan saya. Sometimes,ada hasil tulisan itu adalah luahan yang saya tidak kongsikan di alam nyata. Maka dengan itu ada sedikit rasa segan bersarang dihati yang kecil ini bila ada orang yang saya kenali secara lahiriah mengetahui tentang sesuatu itu. Ya...after all ini blog peribadi yang mengongsikan sedikit perjalanan hidup saya, saat terlebih suka atau saat terlalu duka, pandangan saya tentang sesuatu perkara juga kadang-kadang terlebih confident nak menasihati orang lain.

Harapnya...selepas ini akan ada post yang menyusul...alasan tepat yang sebenarnya adalah : MALAS nak update dengan handphone...sebab dah jarang-jarang online dengan lappy...ahaks...

2 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf atas silap dan salah...

Hide the unnecessary..

julietchun said...

takpe, pelan2 bangkit :D