Wednesday, February 10, 2010

addicted...KETAGIHAN!!!

Tiap-tiap pagi...ada satu perkara yang WAJIB saya lakukan.
(selain dari solat subuh,ini dah wajib yang no excuse...mandi..dan bersiap ke sekolah)
Kalau saya tak buat..saya jadi serba salah...tak senang duduk...tak boleh tidak bercakap..mesti nak bercakap je...
kawan-kawan semua bising...
"tu lah dah addict!!...kan susah...kalau tak dapat..camni lah"

Nak di jadikan cerita,pagi tadi saya tidak buat perkara
WAJIB saya tu...
Bukan lupa,cuma tak sempat...bangun tido..mandi...solat subuh...
iron baju(sebab malam tadi ngantuk awal...tak iron baju)..bersiap...pastu sidai baju.
Bila satu rutin pagi bertambah (yang iron baju tu lah...) jadinya penggunaan masa di waktu pagi bertambah...

Saya pun terus ke sekolah...yang jaraknya hanya 50 langkah dari rumah...depan mata jer..huhuhu...masa keluar rumah dah teringat..
"tak sempat lah...takpe la...boleh tahan kot..."

Bila masuk kelas yang pertama..ok lagi...makan kuih lapis yang dijual oleh kakak kerani...masuk kelas ke dua plak..mata mula rasa tak best..."ish..takpe kot..cuba tak ambil hari nie..tahan rasanya"

Bila masuk kelas ke tiga...."alamak tak tahan lah....!!!tak boleh jadi nie..." tengok jam di tangan 10:20 pagi...saya panggil seorang budak yang dah siap kerja..
"luqman,pergi tempat saya,ambil kunci rumah,dalam beg warna pink yer.."

10:30 pagi...kkkrrrrriiiiiiinnnggggggg...dah rehat...keluar kelas....tempat pertama saya tuju..quarters guru...masuk dapur dan ambil sepeket...

.

.

.


(tapi yang regular kaler merah)


tiap-tiap bulan saya mesti beli bekalan


.




.


.


Bila dah dapat menghirup air nie...

lega nye...
Peringatan:
minum caffeine hari2 boleh memudaratkan kesihatan..
(tau rupanye..ingatkan tak tau..)
bila dah addict macam saya...
macam mana nak tolong ubatkan erk?
huhuhuuhuu...

14 comments:

Tirana said...

Suami kak tirana tak galakkan kak tirana minum nescafe sebab kak tirana ada migraine...sesekali bila orang jamu nescafe, kak tirana telan la jugak..tapi minum sikit tak pe..Kalau minum banyak dan tiap2 hari siap la..mesti sakit kepala.

fazemy said...

Neslo satu...sedap nih nescafe. tp tak suka yg dlm sachet tu. suka yg dlm botol..leh taruk byk2..kelat2 manis..sedapnya..

LotsOfLove-Pearls said...

Dear sayang..
Gua leh layan tapi xde ar ketagih..
Tapi memang sedap ar..

errr.. teh ais satu!

cun09 said...

salam ^_*

waahh...akak suka layannn kopi O HPA...seedaapp...

Ku Tak Sempurna said...

nescafe o ok la... jgn nescafe susu ari2... BAHAYA woooooooo..
.
.
.


diabetis

AISYAH HANI said...

sama la kita... dah ter'addict'dengan nescafe. Sebulan sekali sure beli stok. Tu la sekarang ni selalu sangat pening kepala. Banyak sangat minum kafein...hehehe

Abd Razak said...

Salam..

Takpe kalau dah suka...

ayie said...

dulu masa time study dulu slalu gak..tp skrg x lagi....
tak baik utk kesihatan....kan
tp skali skala minum gak

ayie said...

dulu masa time study dulu slalu gak..tp skrg x lagi....
tak baik utk kesihatan....kan
tp skali skala minum gak

izzah said...

@Tirana

kalo migrain memang tak boleh minum nescafe...

kalo org takde migrain bik hari2 pun leh "toing-toing"..

tapi tu la..kita nie..dah ter...addict... teruk kan..


@Fazemy

emy...
ni lagi parah..
siap nak kelat2 lagik...
huhuhu..
ni pun kira addict gak la ni yer?


@LOL

My sayang..
layan jer tau..jgn ketagih mcm i..
susah hidup ooo...

izzah said...

@cun09
kopi HPA...ada akar kayu erk...
huhuhu...

@KTS
diabetis...
DIABETIS...

takmo...takmo...

izzah said...

@Aishah Hani
kita serupa...
kita serupa...
hehehe..

@Abd Razak
salam..
kalo dah suka tak pe erk...
YEY!!

izzah said...

@Ayie

kita pun mula berkenalan dgn nescafe nie zaman belajar lah..
sbb nak stay up sampai pagi...
lagi2 musim exam...
sampai skang nie dah tak leh hilang plak..
dah kritikal kot..
:)

tajnur said...

Salam!
Minumlah air mineral dgn byk dan jagailah hati (liver) kerana ia berfungsi menyahtoksikkan (detoxificate) tetapi bkn utk berterusan selama2nya.
Dalam usia Izzah yg masih muda ni, belum terlambat utk hentikan minuman tersebut `before it goes from bad to worse`. No excuse, you can do it...