Friday, April 1, 2011

dan bila esok...

Apa akan jadi hari esok? kalau perancangan biasa,esok hari cuti yang akan dihabiskan dengan duduk dirumah dari bangun pagi sampai tidur malam. Hari cuti,hari duduk di rumah,hari kerja pun lebih kurang jer...almaklumlah dah sememangnye nak keluar rumah tu agaklah payahnye...

Esok...dengan tiva-tiba saya telah dirancangkan oleh my ketua panatia untuk menghantar budak yang masuk competition tilawah al-Quran..sebab saya cikgu bujang yang terdekat ~~cikgu bujang selalu jadi 'intan terpilih' tau~~ saya sorang-sorang jer,sebab budak yang nak dihantar pun sorang jugak. 2-3 hari dok pikir..mesti bosan tahan gaban kalau saya sorang-sorang kat sana..dah lah saya baru di daerah nie..of coz lah saya tak kenal dengan cikgu-cikgu sekolah lain...nanti saya jadi ala-ala melukut ditepian gantang plak kan..selepas jenuh berfikir..akhirnya saya dapat idea yang sangat bernas!hehehe...saya nak angkut anak buah saya teman kan saya..hehehe..jadi saya akan ada kawan untuk bersembang dan ada orang yang saya kena jaga dan perhatikan...jadi saya tak lah jadi kera sumbang...hehehe..brilliant kan...

5 comments:

PnConfused said...

orang bujang, kat mana2 pun jadi intan terpilih..... sabo ohkek! hehehhe

Dearie Pearls said...

ajak ar budak rebina tu..
boleh dia kenakan cikgu2 lain kat sana.. heeeeeee

cun09 said...

salam...

org bujang cikgu kesayangan ^_^

dangarumbia said...

Ha... bagus idea tu. Kak tie selalu jadikan anak kak tie sebagai kawan bila berada di majlis tertentu, sebab kak tie tak aktif dalam persatuan ni.

ni nak beritahu, kak tie dah tukar url lagi...

http://dangarumbia.wordpress.com

jangan marah, ya Izzah....

nahmy said...

takpe...jgn runsing selagi kat tempat tu org masih faham dan bertutur dlm BM...yg lain tu cuma perasaan je..biasa tu