Thursday, September 3, 2009

TAK SUKA!!!

Rasa macam dunia nie berpusing-pusing...(adeh..peningnye..)tapi hakikatnya memang pun dunia nie berpusing...tapi bila merasakan pusingannya..aku juga terasa diriku berpusing....jadi...
:
:
:
TAK SUKA!!!
:
:
:
Sekejap-sekejap..errrrkkkkkk.......angin keluar..dah macam orang tua pun ada...pastu bulan2 puase pulak...berbunyi2...mula la org kiri kanan depan belakang cakap... "uiks...kenyang ker???tak puase yer....?"....adeh..deh..deh...jangan sebarang tuduh saudara saudari...hari ini saya puasa okey...Allah belum bagi MC lagi...
:
:
:
Tak bermayanya....dah macam budak2 puasa la pulak..lembik semacam...member plak tegur.."pucat jer muka..kenapa?sakit ker?" alalalalalalala...tidak sahabat...saya cuma kurang rehat dan kurang tidur..
:
:
:
Macam dahsyat sangat jer penangan kurang tidur nie...mungkin sebab semalam sampai 5.30 kena stay kat sekolah..bulan2 puasa ada Ko-Kurikulum...hari ini dalam sejarah betul...Malam pulak kena settlekan kerja2 untuk keesokakn harinya...Tiba-tiba tepat pukul 10:07 minit malam...terdengar suara halus memberi salam..."assalamualaikum....."
:
:
:
Uiks...siapa plak tu..saya dan kawan serumah saling berpandangan...senyap seketika....suara tu bergema lagi "assalamualaikum..." eh..betul la ada orang bagi salam...kawan saya membuka pintu..(sikit jer..pastu mengintai dari celah pintu) suspen....
:
:
:
"ayah suruh bagi dekat Ustazah Izzah...." rupa2nya anak cikgu sebelah. Datang bersama tugasan yang nak disiapkan on the spot...siap ada pesanan penaja lagi...
:
:
:
"TOLONG KEY-IN DATA INI,SAVE DALAM SOFTCOPY...ESOK PAGI SAYA NAK HANTAR-CIKGU ....-"
:
:
:
Adedededehhhhh....kenapa memalam buta datang dengan pesanan yang kejam itu??????data 5 helai penuh sekajang...terpaksalah bercekang mata...jam 2 pagi..baru siap...pagi tadi..4.45 bagun..kokonon mengharapkan org lain bangun..malangnya..semua tak mahu mengalah...tak pe lah..jangan lepaskan barakah sahur...bagun jugak!
:
:
:
Adeh...sakit tulang belikat belakang..menaip lama sangat...
Pagi di sekolah:
"cikgu..nie data semalam.." sambil menghulurkan disket kepada cikgu itu.
"wah...baguslah ustazah...cepat betul boleh siapkan yer..terima kasih ye.."
Saya hanya menghulur senyuman dan berlalu pergi...
Lain kali..tolong yer..jangan bagi kerja awak last minit!!!!
.
.
.
.
TAK SUKA!!!
:(

13 comments:

Anonymous said...

kak....sorilaaaa... bkn xnk bagun'.. aku mmg ssh bgun maaa..ko kejutkn la len kali ek..kite bgun sesamer... syggg ko kak...

Anonymous said...

kak....jgn sedeyyyy2 ek.... nnt klu x aku... aku.... aku....uhuuuhuu

- jinggo - said...

cgu......

salam kabari......
saya nak jengok cgu.
lama kita tak berurusan...

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Dear,
Sakit tulang belikat menaip..?
Cian Izzah..

Meh sini, LOL tolong taipkan..

Sehelai = Sepasang Baju raya..

Hehe..

Kepada Izzah, chayok!

Jaga kesihatan.
Kalau Izzah ngn LOL, LOL akan temankan type2.

ngeeeeeee

izzah said...

@Anonymous...(efy)

hahahaha..sila lah bangun pagi yer..kalau akak ter'miss' sila lah bangun dengan sendirinya..huhuhu..

izzah said...

@-jinggo-
salam cikgu..
cuti sekolah saya mmg bercuti betul..
ni baru warming up balik..

izzah said...

@LOL
hye dear..
seronoknya kalau LOL ada kat sebelah..
tolong urut2 urat yang berselirat..
huhuhu..

kayteeze said...

Salam ustazah!

he he... kesian... Tak pe laa.. sabor aje . Tu dugaan kecil je..

Kujie said...

Ini lah namanya dugaan dan ujian di bulan puasa... memang semua orang tak suka diberi tugas di saaat akhir..jadi kalau kita tak suka, orang lain pun mesti tak suka...
fikir2lah..

izzah said...

@kayteeze

Kak Tie!!!!!
dugaan...(sebut mcm p.ramlee cakap..)

izzah said...

@Kujie

Kak jie..
betul3..
len kali bagilah keje awal2..

armouris said...

info tentang tulang belakang kat sini - Masalah Cakera Tulang Belakang

maza said...

wakakaka... kesian kek izzah yo..huhuhu

sekali angin puspus datang memang sensaro lah satu hari tu ha..

den raso paham bonar dgn org pompuan ni.. tak jauh dari masalah angin2 .. terutamo angin satu badan ....

wakakakka