Monday, October 12, 2009

Siapa sudi.....?

Siapa boleh tolong saya. Saya kekeringan idea tahap kemarau 8 tahun nih. Dah lama tak menginvolvekan diri dengan aktiviti-aktiviti kesenian dan membuat formasi. Suddently, this year saya kena organisekan perbarisan untuk hari sukan. Mesti ramai dikalangan blogger nie yang kreative dan innovative kan...ada idea yang sangat bernas untuk di kongsikan bersama-sama saya insan kerdil disini..huhuhu. Saya perlukan idea untuk buat persembahan selama 5 minit untuk perbarisan bertemakan 1Malaysia. Nak buat moskod ape yer??kalau setakat suruh budak pakai baju berbilang bangsa tu ok lah..tapi nak buat persembahan iringan tu yang perit sket nak perah otak yang dah berkarat nih...please..please...please....

nak cariklah bendealah nie..suh bebeudak bawak..ok gak kan..hahahha...

11 comments:

fazemy said...

Wahhh hebatnya! Perbarisan unt apa nih dh lps 31ogos dah ni. 5 mnt je ke persembahannya? Kita tak phmla..kena buat formasi ke apa erh. Buatla bentuk 1 tuh...susun bdk2 jd no 1. baju suruh diorg pakai ikut warna no 1 seperti g,mbr yg Izzah attach kan tu. Cool.

ku tak sempurna said...

alamak..
bukan tak sudi nak tolong... tapi dah lama gak aku meninggalkan 'bidang' ni...

tak dapek nak nolong laaa...

siti said...

akak
mase prektikel ari 2 ader wat kawat kaki formasi ni ngan bebudak..
nak je tolong sebab minat tapi cmane erk
eh
adik akak bkan terer kawat ke

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Izzah,
1Malaysia..?
Idea Emy pown ok gak..

dan bawak pom2 sekali warna bendera malaysia..

pom2?

dah lama xguna perkataan nie..

sengih sendiri.

Kujie said...

alamak...tak pandai langsung nak cakap apa...tu tgok je idea derang tu..hehehehe

p/s - selalu dok bawah khemah je

Abd Razak said...

salam...

saya tak mahir dlm perkara ni, harapan semoga masalah dah selesai

nahmy said...

fuhh...payah ni...namun tak mustahil. psg je lagu cina,india,melayu kuat2...pastu sumer ikut menari. lagu melayu tari melayu...lagi india tari india...gitule

maza said...

erk! kalau kumpul ramai2 budak2 tu buat formasi diamond kendian bertukar jadi gambar bendara msia, dan kemudian bertukar semula jadi no.1

sambil tu nyanyi ramai lagu Negaraku! eh. tak boleh lah pulak.. sbb bila lagu Negaraku dinyanyikan, masing2 tak boleh gerak! hmm

nyanyi jerlah lagu 1malaysia tu ha.. alahai yg glamour tu ler.

huhuhhu

LotsOfLove-Pearls said...

Tok..
Tok..

Ada org tak?

hehe..

bz memerah minda nak cari idea..?

cmner?
dah ok?

ayie said...

OH...sememangnya perkara sperti ini diluar pengetahuan saya....
mmg bodo x reti bab2 perbarisan ni...
x depet den nak tolong....

siti ajar bt yaakob said...

mai join ning.com. web yang menggabungkan orang seni..