Thursday, November 12, 2009

Pengumuman...Pengumuman...

CARI JODOH-Wali Band

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku
*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim durian hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan
**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku, aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku
***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau
Back to *, **, ***
Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku
Back to ***


Lagu nie sedang menjadi siulan murid-murid di sekolah sejak sebulan lalu. Mula-mula dengar dorang nyany...saya ingatkan lagu yang dorang reka-reka sendiri..sebab tak pernah dengar. Lirik dia pun kelakar. Memula tak perasan pun lirik dia menceritakan tentang orang yang sedang mencari jodoh...dengar lagu nie betul-betul time sukan sekolah few weeks ago..baru perasan. Bila dengar best gak lagu nie..kelakar..hahahha..korang layan jer la yer lagu nie..just for fun!





12 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Hahaha..

Tergelak..

Ingatkan apakah pengumumannya..

Best ar Dear..

izzah said...

@LOL-Pearls

hahaha..
sajer suka2..
lagu nie kelakar..

Abd Razak said...

Salam...:)

:):):) nengok perkataan 'pengumanan' tu tadi ingatkan org di sana nak jemput kenduri kahwin :)

izzah said...

@Abd Razak

:)
hahaha..
belum lagi..
tu tak tau bila..
:)

OmbakBaik said...

i like it :D

arryani said...

aagagagaga..

mmg lawak lagu ni..

1st time dengor nih..

hans said...

tension budak umah aku asyik pasang lagu nih jer ari tu

izzah said...

@OmbakBaik
i like it tooo..hehehe

izzah said...

@arryani

kak yan..
kelakar kan..
hahahhaaa..

izzah said...

@hans

hehehe..
memula dak tuisyen asyik nyanyi lagu nih..tension gak..
bila dah dengar bebetul kelako plak rasa..
:)

Kujie said...

Dari musim durian hingga musim rambutan

hahaha..dia cari salah musim tu

skrg ni musim hujan... try cari , mesti jumpa..kehkeh

izzah said...

@kujie

hahaha..
betul tu..
musim hujan turun hari2..
maknanya turun rahmat banyak2..
kena search bebetul ni..
sebelum musim hujan habis..
:)