Wednesday, March 18, 2009

cuti sekolah ker???



Tak terasa pun macam cuti sekolah. Walaupun berada jauh di selatan tanah air(konon2 agenda bercuti dan bersenang lenang) namun di kelek jua kerja yang bertimbun2. Bila siang agenda ziarah menziarahi saudara mara berlangsung,petang2 memenuhi rengekkan kanak2 rebina berjalan ke hutan bandar dan macam2 tempat lawatan kanak2. Tatkala malam mula menginjak ke tengah malam,kanak2 rebina itu mula nyenyak melayan mimpi, ibunya lena dibuai angin kipas dan neneknya nyenyak mengepit cucu. Saya sendirian lagi,mengadap cik acer melangsaikan kerja-kerja yang tidak pernah mengenal cuti(actually,arahan kerja nie tiba lebih kurang 2 hari sebelum cuti..otak dah plan macam2 benda nak buat masa cuti..titibe kena bawak balik kerja time cuti..tu yang kepala macam senget jer tu,pulak tu bendanya nak siap sesudah bukak sekolah kena terus mengadap boss bentang segala macam data). Tapi inilah lumrah bekerja,mesti ada yang perlu dibereskan. Kalau tak ada kerja pun tak best jugak,membesarkan badan je la pulak.Itulah..bila banyak kerja bising..takde kerja pun bising. Ish..ish..ish..ada ker merungut,sepatutnya bersyukurlah kerana menjadi seorang yang bekerja di masa orang lain masih mencari2 kerja..walaupun kena bekerja ketika cuti sekolah menjelma..warghhhhh...

lalala..kerja..kerja..

14 comments:

Tirana said...

kerja tu kerja jugak tapi sesekali kena juga berehat... hehehe..

LotsOfLove-Pearls said...

Huhu..

Keja
Keja
keja

Cuti
Cuti
Cuti

Buat samer2.. mcm best, mcm tensen..
Buat2 lupa keja ble tak?
ngeeeeeeee..

manje said...

salam cikgu

syukur2... kerana kite ada keje...
take care dan selamat bercuti ye... :)

- jinggo - said...

kerja
kerja
kerja

kepada budak : kerjanya adalah
main...
kalau tak bermain tak berkerja...

semuga kita dipermudahkan.

izzah said...

@Tirana
tu la kak..kerja kena selalu..rehat kena sekali..hehehe

izzah said...

@LOL-Pearls
betul tu..buat2 lupa ada kerja kan..
bagus gak idea tuh..
pastu bukak sekolah jer kena smash ngan boss..huhuhu

izzah said...

@manje
syukur alhamdulillah..
manje tak cuti ker?

izzah said...

@~jinggo~
betul3x...sebab tu la mereka suka minum rebina.. :)

nahmy said...

sibuk buat keje adalah 14 ribu kali lebih baik dr 'menyibuk takde keje dan kacau org keje'...

izzah said...

@nahmy
lebih baik dari kacau org keje erk..kadang2 suka gak kacau org kerje..ngeee

Kujie said...

rehat cukup2...esok lusa nak guna tenaga dan mental tu..hehehehe

izzah said...

@Kujie
rehat memang cukup(sebab buat kerja sambil buat kuak lintang)...cuma tak cukup tangan jer nak wat kerja..hehehe

~mrs azmi~ said...

tak perasan pon da cuti skola.. tapi bile dah banyak sgt kenduri kawen time wiken barule perasan cuti skola hahaha..
selamat bekerja di musim cuti!

izzah said...

cuti sekolah je org kawen..org kawen je cuti sekolah..huhuhuhu..