Monday, March 30, 2009

Masa oh masa..

Pejam celik..pejam celik..dah nak akhir bulan ghupe2nye. Nak tau tak,setiap awal bulan saya akan berazam untuk post en3 ke dalam blog setiap hari. Tapi selalu jer tak dapat memenuhi azam saya tu. Masa memang suka cemburu dengan saya. Kenapa cik masa cemburu dengan saya? saya tak buat pe2 pun yang menyakitkan hati cik masa..saya tak rampas boifren cik masa...saya tak buat perangai gedik2 yang membuatkan cik masa menyampah dengan saya atau saya juga tidak ada something yang luar biasa yang boleh menimbulkan rasa cemburu cik masa. tapi dia tetap CEMBURU dengan saya!

Tak suka! tak suka! tak suka!

Tapi sebenarnya saya sedar sebenarnya cik Masa baik. Saya yang tak pandai memanfaatkan cik masa..
SORRY CIK MASA!!

Cik Masa selalu di kaitkan dengan perkara2 yang hebat,seperti..

Masa itu EMAS
Masa itu
KEHIDUPAN
Masa sangat
BERHARGA
Masa itu
DUIT

Oleh kerana cik masa terlalu hebat jadi cik masa tak ada masa nak tunggu2 saya. Saya yang selalu terkejar2 cik masa. Tapi cik masa memang hebat,sampai saya tak terkejar cik masa.huhuhuhu...

(Masa tak menunggu kita...kita perlu mengejar masa)

10 comments:

Kujie said...

hehehe..mana tau dia tu Cik belum Puan?

semua org ada 24, kena bagi2lah ikut mana keperluan mana keutamaan...( tak sama ye)

fazemy said...

Itulah Izzah..pejam celik tak pejam celik2 lagi..dah hujung bulan. yeyy esok gaji. Hu.

Dunia nak kiamat..itu yg masa cpt berlalu tu. Antara tanda2nya. Takpela bloging la bila ada masa. Jgn berblogging smpai masa2 bersama org tersayang diabaikan sudahla.

ku tak sempurna said...

betul ke masa pandai cemburu?? :D

p/s : awat kecikkan tulisan...

Tie said...

Oooiitt!!

Napalah tulisan tu kecik sangat..? Kak tie dahlah rabun..terpaksa kecikkan mata pulak nak baca ni...hu hu...

Izzah, masa itu bergantung kepada kita yang membahagikannya. Kadang2 kita pulak terpaksa tunggu masa.....hmm.....bila lak dapat gi pulau lagi...

izzah said...

sorry to all..
semalam server lambat sangat...
saya tak sempat nak otter..
tu yang tulisan kecik jer..
nanti saya beso kan erk...

izzah said...

@Kujie..
erm..mungkin sebab penulis pun cik jugak kot..huhuhu

izzah said...

@fazemy
sokong3...dgn emy pun izzah sayang..huhuhu

LotsOfLove-Pearls said...

Komen aku maner?

aku dah komen semalam..

isk, isk..
sedeynya..

izzah said...

@LOL-Pearls
alamak!!aku tak bersalah..
aku tak delete pun..
betul...aku tak bersalah...
janganlah sedey...
aku pun menangis skali nih...
isk..isk..isk..

LotsOfLove-Pearls said...

..xper.mungkin aku xjd post ke atau per2 ar yang sewaktu ngn nya..

nway, masa itu emas..
emas pun xsemahal masa..

Hargai masa..