Thursday, June 24, 2010

Kenapa saya suka dia....

Sempena dengan demam piala dunia...nampaknya saya pun dah terkena demam nie..malah lebih-lebih pulak dari adik lelaki saya. Kalau layan bola pukul 2 pagi...dia boleh tertidur,saya pulak yang jaga...pastu kena buat laporan kat dia subuh-subuh hari. Gara-gara cuti sekolah hari tu la...sempat melayan bola. Bila dah buka sekolah,tak kuasa lah nak layan pukul 2 pagi punya match...tengok ulangan jer la..tak pun tengok highlight kat saluran supersport astro je.

Mula minat tengok world cup dari tahun 1998. Tapi saya layan World Cup jer EPL atau liga-liga kelab saya kurang sikit...kadang-kadang jer saya layan. Sebab saya takde kelab faveret...saya akan minat kelab yang pemain kesukaan saya join jer...jadi pakai lompat2 kelab..hahaha...sukatilah kan...dah hero kita pun pindah2 kelab..peminat pun kena pindah2 jugak..akekeke...tu yang jadi malas nak layan.

Pasukan yang memang jadi pilihan utama dalam piala dunia tentulah BRAZIL. Kenapa saya suka Brazil...sebab ada Ronaldinho...(tak minat Ronaldo). Kenapa saya suka Ronaldinho...bukan sebab giginya..rupanya..tetapi skill dia...zaman dia hebat dulu...memang seronok tengok dia main. Dan antara penyebab saya suka sangat dengan dia adalah kerana ---> tengok sini.

p/s: takleh nak upload video dia..so gi kat link dia jer la yer...

nota kaki berkasut bola : entry suka-suka sempena piala dunia :)

19 comments:

maza said...

hehehe..

maza juga peminat tak tegar piala dunia.. tak lah follow tahap menyelongkar tak tentu arah bila tak menonton..

tapi kalau dah ada regu kat rumah itew, tak tau lah pulak, kalau2 terlebih dari org yg benar2 minat bola.. hehhehe

kali ini pilihan maza utk juara paila dunia ialah Brazil atau Argentina!

grekan samba mereka maza minat.. begitu juga gigi Ronaldhinho... selalu senyum gitew, walaupun di saat kecederaan membelenggu.. hehehe

izzah said...

@maza

pakcik..sama la kita...
erm..kita nak Brazil gak...
hehehe..
Argentina..erm..i dont like maradona la...
hehehe...
:)

mohd ariff said...

ya ronaldinho antara yg terbaik. tp kali ni dia tak dipanggil utk join skuad brazil.

germany juara! haha

Ku Tak Sempurna said...

nak buat entri kenapa saya tak suka dia la plak..

.
.

hehehe


aku akan lyn world cup time final je... :D dan feveret pemain aku tiger wood

.
.


errr.. dia pemain bola kaaan??
:P

Abd Razak said...

Salam...

Saya tak mengikut sangat perkembangan piala dunia kali ni, cuma tgk highlightnya jer...

Pilihan tu samalah kita..:)

julietchun said...

aku ingat aku sorang je tak tetap pendirian, suka lompat2, kasik seppp sekali.

tumpang lalu,
kts, tiger wood main bedminton hokey :C

LotsOfLove-Pearls said...

wah..
wah..
larling gua nie..

demam bola lak..
gua tak arif soal bola2 nie..

tapi gua tau Beckham hencem..
hehehe..
tetiba kan Beckham masuk..
hehehe..

cheqna said...

cheqna dah terjatuh chenta ngan ronaldo nih...hishhhhh

izzah said...

@Mohd Arif

Ronaldinho dah 'tua'..hehhe..
kasik can org baru plak..
('tua-tua' pun masih hero saya tu..)
tapi still Brazil the best la kan..
;)

izzah said...

@KTS

ko layan WC time final..
pastu team yg ko sokong adalah team yg menang kan..hahahha..
aku tau itu...

Tiger wood tuh dia kerja kat sarkas..jaga rimau..
:P

izzah said...

@Abd Razak

tengok highlight pon kira ok lah..
terus tahu result..
:)

izzah said...

@Juliet..

gimme five!
sukatila kan..lompat getah pun aku suka main gak..juara bertahan peringkat taman perumahan lagik..akekekeke..

izzah said...

@LOL-pearls

Lalink..
beckham encem..
tapi skang dok tepi padang jer...
lagipun dia jadik model lagi best kot..akekekke..

izzah said...

@cheqna

Portugal ker??
hehehe...

Mr Kero n Me said...

hubby sy kata kan, org perempuan ni kalo tgk bola, suka tgk player yg encem jer... sbb tu dia x suka sy tgk bola... huhuhu..

izzah said...

@Mrs kero

oh..yer ker??
kita tak minat tengok org ensem main bola...kita suka tengok orang terer gelecek bola...kagum sangat!

pakcikLie said...

bapa ajak ank2 tgk world cup sama2...skrg nie diorang lbh tau pasal bola dr kita...perkembangan baik tp tak berapa sihat...nk tgk match tu sbb dia suka some one player..

izzah said...

@pakciklie

murid saya layan bola kul 2 pagi tiap2 hari..pastu gi skolah tersengguk2...
erm..nak kata apa.."ayah saya ajak tengok bola.."

pusat said...

pusat suka tengok peminat fanatik pompuan brazil.... hohoho...