Wednesday, June 9, 2010

Sunyi nye...

hari nie...tak dengar bunyi riuh...
kalau hari-hari semalam...
pagi-pagi lagi rumah nie dah bising...
mulut kecil tuh tak pernah berhenti...
kadang2 sampai dia sendiri termengah2 sebab banyak sangat cakap...
kita yang mendengar apatah lagi...
tercungap-cungap..
mana nak dengar dia cakap...
mana nak fahamkan apa yang dia cakap...
tapi...
tu lah...bila dorang tade...
alahai..sunyi nyer lah rumah nie...
kalau tinggal mak ngan abah jer kat umah...
mesti dorang lagi sunyi...
patut lah..bila cucu-cucu dorg tak datang...
sehari jer...
dorang dah cakap...
"rindunyer dengan budak2 nie..."
walaupun..kalo dorg ada...rumah macam tongkakng separuh pecah...
tapi..still ok..sebab mereka sangat menceriakan suasana...

video
"ameer malas layan akak"

video
"akak layan hati yang lara...hehe"

p/s:
video ini sengaja di sengetkan kerana sebab-sebab tertentu :P

10 comments:

julietchun said...

tapi aku suka sunyi :P

izzah said...

sekarang aku tak nak sunyi2..di waktu bercuti mcm nie..nanti aku tido jer..arrgghh...takmo!!!

Ku Tak Sempurna said...

alaaaaaaaaaa.... video senget tu tak dpt nak tgk..

line tenet tgh 'senget'

:D

Ku Tak Sempurna said...

ko nak bising ke??


.
.



.
.

meh meh

.
.


.
.

dipersilakan dtg ke rumah aku

.
.

yg bersepah smpi tak tau nak landing kaki kat mana


.
.


errr.. selamat dtg ke dunia yg penuh kemeriahan


.
.

ada 3 budak2 yg tak reti duk diam..


.
.

meh la dtg.. dtg kemas umah tau!!

hihihihi

Abd Razak said...

Salam...

Rumah saya sentiasa senyap dan sunyi..

izzah said...

@Kts
alaaaaaaa....
len kali ko tengok yer...
jgn senget udah le..
:)

izzah said...

@Kts jua..
aku nak bising...
dush..dush..dush..
.
.
.
baru best..
.
.
.
meriah
.
.
.
seronok
.
.
.
leh ketawa guling2
.
.
.
dan yang paling penting
.
.
.
boleh buli budak2 tuh...
hahhahahahha..
suka..suka..suka...

izzah said...

@Abd Razak

yer ker??
kalau dah biasa sunyi tak pe kot...
kalau dah biasa riuh...
skali sunyi..lain macam plak rasanya..
:)

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Izzah,
kalau dh terbiasa huru hara, kalau tetiba sunyi mesti terasa..

gua suka sunyi jugak..

*dah lama tak dengar kanak2 bising2

hakhak..

izzah said...

@LOL

kat rumah nie..time cuti sekolah...jarang sekali sunyi sepi..
tapi cuti kali nie..adik ipar abang bersalin..so,dorg berkampung kat umah nenek sebelah sana...
kakak pulak dia ada program kat sekolah dia..next week baru semua-semua akan berlabuh kat umah sini pulak...
masa tuh..bukan separuh tongkakng pecah...
memang bagai tongkang pecah jadiknye..
but..i like it..
:)