Thursday, June 24, 2010

Nikmati Nikmat-Nya

Ini tentulah bukan papan iklan yang ada kat kedai makan sekitar anda melainkan ini adalah makanan yang terhidang di atas meja makan kat kedai yang saya makan...(faham ke ayat saya nie..belit-belit dah ayat nie...)

Hari  ni dinner kat kedai makan. Housemate saya puasa rejab, memandangkan hanya ada tiga orang je kat rumah nie..jadi agak sedikit malas nak memasak malam nie. Sebabnya saya masak hari isnin,housemate saya yang puasa ni masak selasa lepas dan adik dia masak semalam...bila semua dah masak...nak pusing turn agak malas sedikit (wakakak----> siapa punya turn...tentulah tukang masak hari isnin tu kena masak sepatutnya..huhuhu). Menu dah ada..cuma kerana beberapa halangan..dan orang yang berpuasa cakap.."jom kita makan luar.." makanya...bagaikan orang mengantuk di sorongkan katil,tilam,bantal dan selimut..ahaha..maka kami pun bersenang lenang makan di kedai. Sekali-sekala takpe kan... ;P

Memang kenyang la..selalu kat umah makan bertiga mesti tak habis nasi..masak satu pot pun berlebih..tapi bila makan kedai..dapat sepinggan nasi je sorang...alhamdulillah..habis la pulak..lebih-lebih lagi memang tak makan dari tengahari...maka nikmatilah makanan dengan sangat berseleranya.

8 comments:

Ku Tak Sempurna said...

cukup ke sepinggan nasi sorang??



.
.


tgk2, mcm tak cukup je... hihihi.. jgn malu2... mintak je nasi tmbh lenkali :P

izzah said...

@KTS

kawan aku makan sampai senak perut..nak mintak nasi tambah lagik..huhuhu..

tapi..jgn risau..pingggan yg licin tu pinggan aku la tuh...

psst...nanti leh dpt suami soleh tau..

:)

SYANI said...

Sambal belacan memang feveret akak.. Barulah terasa nikmatnya!!

Abd Razak said...

Salam...

Kiranya skip bermasaklah keluar makan kat luar tu..:)

Takpe sesekali bisa saje sih...

julietchun said...

sesekali makan masakan orang memang sedap, tapi kalo hari2 jemu pualk.

pstttt...betul ke kalo pinggan licin dapat suami soleh, errr...nak cubalah,ehehehehe.

LotsOfLove-Pearls said...

amboi sayang...

makan banyak nie.
hehehe..

i likee ar makan2 ni tapi yang pasti i makan sikit jek..

*makan sama jom..

*tunggu i dapat Nissan GTR tu dulu k baru i jemput you.
hehehe..

Mr Kero n Me said...

uit, terliur ar beb.. x jadik la nak diet mlm nih...

kayteeze said...

Dah lama kak tie tak makan luar...

Kat Ganu ni terhad sikit.. rasa lebih baik masak sendiri je, huhu...