Monday, June 28, 2010

....talk to me......

cakap...atau tulis...?oh..bukan jugak..lebih sesuai dikatakan taip.
Eh..'kata'? kalau kata = cakap... berkata-kata = bercakap.
so..lebih betul bercakap...
tapi...kalau bercakap,kena ada suara...kalau tade suara?boleh kira bercakap ke?
bercakap tanpa suara..
boleh la..
saya bercakap..dalam hati..
suara saya jejari yang menaip maka menghasilkan perkataan di skrin...
bila ada yang membaca tulisan saya...
bermakna ada orang yang mendengar kata-kata saya...
sepertinya saya sedang berkomunikasi...
walaupun tanpa suara...
tidak bertemu muka...
masih...
terasa keakrabannya...
betul kan....?

14 comments:

MaizaC'Joe said...

Betul!!

hehe.. salam izzah.. sorry la dear lama maiza tak singgah sini.. biasalah masa mencemburui cewahh.. kadang kita sunyi, kadang kita tak tahu nak bercerita nak luahakan pada sesiapa.. pada blog dpt di luahkan sedikit cuma.. bukan semua.. :)
sihat ka tue... hehe... bukan maiza yg kawen.. saja suka2 letak pic kawen cousin.. mata tau kot2 aura dia melekat sikit kat maiza.. hihihi.. izzah bila lg..... nti tiba masa maiza.. izzah akan di jemput... :p tunggu... ntah bila..

izzah said...

@maiza

sama jer kita..
nak singgah lelama kekadang masa tak izinkan...
hehehe..salahkan masa yer..
semoga cepat sampai jodohnya...ameenn..
:)

kayteeze said...

Ya..

Kak tie menulis ni pun macam bercakap-cakap je, ekekeke........

Abd Razak said...

Salam...

Bercakap atau taip asalkan faham takpe kan!

julietchun said...

keakrabannya menusuk sampai ke hati, buleh? :P

puspawangi said...

Yup...kekadang membaca hasil tulisan lebih syiok daripada bercakap, hehehehe...

izzah said...

@Kayteze

kak tie..betul tuh..
kalo nak lepas geram..sampai tak cukup2 entry nak tulis...demi meluahkan kata2 hati kita tuh kan..?

izzah said...

@Abd Razak

selagi org boleh baca..dan faham..makna sampai..kira mcm bercakap2 juga la kan...

izzah said...

@juliet

menusuk ke dalam hati...
mmg betul..
kadang tu rasa mcm dah kenal lama..
:)

izzah said...

@Puspawangi

kak puspa..kalo kita baca..kita layan diri sendiri..jadi rasa tu lebih personal..sbb tu best baca entry org nie.. :)

pakcikLie said...

cakap depan2 menyakitkan hati..upps! kes tertentu saja...luahkan apa saja dlm blog...

Tq dtg singgah n komen.

izzah said...

@pakcikLie

komuniti dlm blog dgn yg nyata berbeza..so..boleh cakap apa ajer..dgn batas2 yg terjaga yer..

Mohd Ariff said...

kerana sesuatu yg indah itu
terkadang tak terlihat oleh mata..
tak terdengar oleh halwa..
tak tersentuh oleh deria..
namun ia tetap ada..
kerana getarnya terasa..

:)

LotsOfLove-Pearls said...

ya babe..
terasa keakrabannya..

dan i membaca suara hati anda..

hehehe..