Monday, December 22, 2008

Sale..sale..sale..

Tak sangka hari isnin pun KL penuh dengan manusia..ingatkan plan baik punya pergi KL hari isnin nak mengelakkan kesesakan manusia..tapi rupa2nya..kurang sesak sikit je dari hari sabtu(memang pack giler la sebab ada pasar malam kat di sepanjang jln TAR ke masjid india).Patut la ramai orang ada sale akhir tahun dan sempena krismas rupanye.
Tujuan nak ke KL tu sebenarnye nak ke MINERVA..nak carik buku untuk persediaan menghadapi temuduga suruhanjaya perkhidmatan pelajara..(kecut perut betul bila dapat tau kena gi temuduga 8 januari ni..kurang lagi 2 minggu..tak buat pe2 persediaan pun..)saya nie baru nak dapat sah jawatan dalam perkhidmatan kerajaan..baru nak dapat lesen jadi chekgu..hehehe..
Bila dah dapat buku yang di cari...usha la pulak buku2 lain..banyak nye buku yang sangat2 menarik...tapi fikir punya fikir..punya fikir..tak boleh..tak boleh..kalau dah beli kang tak terbaca pulak buku untuk temuduga tu..padahal nak baca bukan setakat buku yang dibeli..tapi banyak lagi artikel2 yang di print dari internet yang nak di hadap...kalau beli buku lain nanti interest nak membaca menyeleweng ke buku yang lain..so cancel la..bulan depan saya beli la buku2 tu plak..
keluar dari minerva,saya meneruskan perjalanan ke MYDIN..nak beli stoking..kat situ jer saya leh dapat stokin wanita yang tebal(dulu nak dapat kena order dari negara2 sebelah arab..ect mesir ker..mekkah ker)..bukan mcm sarung kaki nipis yang ala2 pakai buang tu..kat situ pun leh dapat pukal..kira harga murah la..sambil2 tu..anak buah yang ikut sekali merengek nak beli tudung..beli la 2 helai..sehelai rm5..ok la tuh..
sebelum balik singgah kat Mc'Donald..kat sogo..isi perut..budak kecik tu komplain lapor..dan..sebelum balik pusing2 sat kat dalam sogo..sekadar mencuci mata..ada sale tuh..nak tengok gambornye..jom...


50% discount......




70% plak..uih...menarik tak?



ape lagi..pilih2 jgn tak pilih..sebelum kehabisan stok..hehehe
tak cukup duit..don't worry..En.Maybank sedia membantu..(punye la panjang org beratur..tu tak tengok kat casher lagik tu..)
Saya setakat mencuci mata jer la..lagipun niat nak gi tadi cari benda2 penting jer..dah dapat benda yang di hajati..balik la..penat berjalan..ok la..sok kita sembang2 lagik erk...selamat malam.

2 comments:

Ibnurashidi said...

Salam..

Semoga pembaziran tidak diamalkan..bimbang pula menjadi kawan syaitan.

izzah said...

@Ibnurashidi..kalau nak berbelanja pun kena beringat..jgn lupa bawa iman sama2..