Thursday, December 25, 2008

Salju Di danau Rindu...


Salju Di Danau Rindu


Tak pernah ku kesal
Memilih dirimu
Biarpun pudar kelam masa silam
Bagiku kasih sayang satu anugerah
Tak ternilai olehku

Benarlah katamu hidup penuh pura
Tetapi tidak pada diri ini
Cintaku tulus suci lahir dari hati
Salju di danau rindu

Mengapakah sukar menyakinkan cinta
Yang terbiar layu disirami duka
Sedangkan diriku umpama pengemis
Mengharap kasihmu itu
Izinkanlah aku menyintaimu
Dan sesungguhnya cintaku satu...


Siapa pernah dengar lagu nie?ini lagu yang boleh dikatakan popular tahun 90-an..masa tu saya dalam tingkatan 3@4.. (tak berapa ingat sangat..almaklumlah dah agak tua..keh..keh..keh..)

masa tu memang meletop2 lagu slow rock..suara penyayinya pun sedap..lemak2 merdu gitu..hahaha..memang tangkap lentoklah kalau dengar...masa tu saya ada seorang kawan yang memang minat giler mengumpul lirik2 lagu..kitorg plak..memang minat giller meminjam buku lirik dia..pastu nyanyi sama2..(biaselah dok hostel mane leh dengar radio..so..nyanyi sendiri la..)

seronoknye masa tu..wah..melayan kenangan lalu plaks...

kenapa saya memilih lirik nie?sebab lagu dia sedap jer ker..?atau sebab liriknye penuh bermakna...(fuuyoo..)atau..ada kena mengena ker dengan hidup saya..kwang..kwang..kwang..SALJU DI DANAU RINDUUUUUU........

6 comments:

lunaticg said...

salam...
mesti ada cerita di sebalik lagu kan? mesti cerita best ni...

arsaili said...

salam...kalau makan nasi minyak jgn lupa jemput..eheheh

izzah said...

@lunaticg..salam..cerita best...?hehehe..biarlah rahsia...

@arsaili..salam..nasi saya semua masak dengan air..nak letak minyak..lambat lagi kut..hehehe

pusat said...

salam...

masa zaman pusat kalau nak lirik lagu kena dengar radio musik... rancangan permintaan lagu.. kena cepat cepat salin... kalau terlepas kena tunggu rancangan esok pula.. senarai lagu ada dalam akhbar... mesti kena budget masa lagu tu akan keluar...

sekarang ni tekan keyboard je... sepantas kilat lirik depan mata... (itu pun kalau broadband tak buat hal lr)..

Tie said...

Hmm..tak ingat la ...sapa yang nyanyi tu??

izzah said...

@pusat..salam..
eh..kita sezaman kot..time tu radio muzik memang popular..boleh dikatakan radio no.1 la kat m'sia..

@kak tie..tu lagu kumpulan exist..rasanya yang nyanyi lagu nie time tu mamat kot..(hehe..kita pun tak sure..)