Friday, February 20, 2009

Balasan Surat Cinta :)

LOL…cepat tak beta menyambut cabaran nie..hehehe..panjang perjalanan nak habiskan tag nie..so..layan jelah yer jawapan beta nie…

TANDA-TANDA:

1. TANDA2 KAMU BAD MOOD.
**dah kata pun bad mood..confirm la membisu seribu bahasa..even saya Cuma tahu 2-3 bahasa jer yang ada kat dunia nie yang selebihnya saya tak blajar lagik..hehehe

2. TANDA2 KAMU MARAH.
**baik diam jugak..kalau bercakap kang termenangis plak..tu kalau dah marah tahap gaban la..
**kalau marah ngan budak2 kat sekolah..maka mereka kena la mendengar ceramah umum dari saya..berjela2..sayu2 lagi…selalunya siap bergenang air mata..hahaha..betul..tak tipu punya..tapi jarang-jarang marah..kecuali kenakalan tahap melampau.

3. TANDA2 KAMU SINTING.
**erm..ilang ingatan..bila ilang ingatan maka tersinting la seketika..pastu ketawa.(eii..confirm sinting budak nih..)

4. TANDA2 KAMU MALU.
**malu kerana tersilap baut sesuatu..alamak malunye..cepat2 nyorokkan muka
**malu dengan si dia..(jeng..jeng..jeng.)tersipu2 gitew
**malu kerana terjatuh longkang…buat don’t know.. “ish..bila plak longkang nie ada kat sini..selalunya tak ada plak..” cover..cover..

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU.
**apa yer…buat2 macam tak cemburu..tapi espresi wajah sudah menceritakan segala2nya..

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH.
**Dok dalam bilik..tak kuar2…buat2 tido…

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
**bergelak ketawa bersama kawan2…senang hati..sentiasa murah dengan senyuman..:)

APA?

1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?

**Pink ada bunga merah

2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?
**Suka…tapi berpada-pada..bukan tiap2 bulan..Cuma kalau dah lama tak bershopping..sekali dah kuar..sakan lah…

3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
**Sangat percaya…

4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
**Nak masuk tido..tapi baju tak iron lagi..sok kena gi sekolah..:( tapi kena siapkan tag nie dulu…)

5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
**bila..rasaku ini rasa mu..sanggupkah engkau menahan sakitnya..terkhianati cinta yang kau jaga…..(titibe rasa nak nyanyi..)ngee…

BILA

1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA?
**Eh..ada banyak kali ker lahir kat dunia nie?sekali jer la..beberapa puluh tahun yang lalu..lagi sekali kalau dibangkitkan semula tu kat padang mahsyar nanti…takutttnyee..

2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?
**Sekarang nie..rasa masa belajar kat KISDAR n USIM dulu..sebab leh bagun lewat sket…pastu tido lambat sebab bergossip dgn kawan2…bila bersama kawan2 terasa indah jer hidup..hehehe..bila dah kerja..komitmen..komitmen..komitmen…tapi ada indahnye lagi..bak kata fazemy..Hidup Ini Indah.

3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
**Tadi..mak tegur sebab lambat masak lauk makan malam..bukan lah marah sgt pun..(sebuk berinternet jer..)huhuhu

4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
**eh…soalan ape nie..tapi sakang saya sakit sedang selesema,sakit tekak dan batuk2..jadi banyak kali la gak berd’ehem’

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?
**No comment! (konon2 artist la nie..huhuhu)

BAGAIMANA

1. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
**Namanya pun sakit hati..so dalam hati jer la membebel..GERAM..GERAM..GERAM…

2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?
** “Ya Allah,tak de la biase jer…”
** sajer la org tu..tau la aku tak lawa..sweet jer..HAHAHAHAHAHA(gelak besar)

3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?
**Kalau teman baik…sedeyyyyyyyy…I love them all
**Kalau teman yang merosakkan.. “good bye..thank you..”

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?
** erm..nak buat ape..biar jer la…dah dia tak suka..mane leh pakse2 suh org suka kat kita kan…

5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
** Tergamam seketika…berlari keluar..sambil berteriak.. “Mak!!!api….Mak!!api..”
**agaknye la..taktau la pe yang berlaku kalau betul2..

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN.
**reading..reading..reading…
**Bis baca buku..tengok TV..boring tengok TV..baca buku lagi..

Eh…dah habis ker?takmo tanya lagi?tengah syok2 jawab soalan..dah habis rupanya..rasa macam artis la pulak…banyak soalan nak kena jawab..hehehe..best gak yer kena tanya macam2 soalan nie..

Skang nie..dah hampir tengah malam,saya nak tido..tak larat dah nak fikir nak memanjangkan tag nie..saya berhenikan ia di sini sahaja…wah..baiknya hati saya nie kan..(memang pun..baru tau??)hehehe..

Hoorayyy!!boleh tidur dengan lena nya..Gud Nite!v(-0-)v

5 comments:

fazemy said...

Sebut berinternet smpai lupa masak yer..wahh cikgu pandai masak nih. Nak dtg rumah makan yer nnti. Masak sedap2 tau. hehehe

Ibnurashidi said...

Salam ziarah dari kejauhan...teruskan menulis ya!

izzah said...

@Fazemy
masak untuk orang2 kat umah boleh la..tak kira sedap ke tak sedap ke kena gak makan!

kalau hang nak rasa aku masak..tunggu hari raya la..datang raya umah aku dulu na..

izzah said...

@ibnurashidi
salam alaik..terima kasih sebab menziarah..datang2 la selalu ya!:)

LotsOfLove-Pearls said...

Wawwaa..
Bagus!
menurut arahan..
well, cikgukan biasa baca arahan dan memberi arahan..
huhu..
aku suka tag hang next time..
huhu..
aku tergelak bab Izzah ternyanyi, bila rasaku ini rasamu..
hahaha..
Jom karaoke jom..
huhu..

Selamat pagi cikgu..