Wednesday, February 18, 2009

Tag Bergambar Dari Kak Tirana

Dapat tag dari Kak Tirana yang anggun. Terima kasih kak, kerana sudi meng’tag’ saya yang tak seberapa nie.

Tagnya berbunyi....
Instructions:
->Go to your photos folder in your computer.
->Go to the 6th folder of photos.
->Go to the 6th picture in that folder.
->Put the picture on your blog and description of it.
->Invite six friends to join the challenge.
->Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Bila dapat jer tag tu terus pergi selongkar folder gambar yang ada(saya ada banyak folder gambar..macam2 gambar..dari zaman belajar lagi..tak termasuk gambar2 walpaper,kartun dll..)

Mula2 pergi selongkar kat ‘my picture’,tengok anak folder ke-6..gambar2 masa belajar kat maktab..kira gambar yang ke-6..alamak..gambar masa tengah makan2 ngan kawan2..macam tak best jer..sebab tak banyak benda nak citer..(tipu jer..actually saya tak berapa gemar gambar itu..sebab gambar saya tak cun!hahahaha..so tak best la nak citer benda yang kita tak suka nak citer..)

Then,saya pun pergi ke my computer..bukak file D,dalam tu pun ada banyak folder gambar. Saya pilih satu folder yang bertulis nama saya…pilih anak folder yang ke-6..kira plak susunan gambar yang ke-6..YES!!gambar candid masa family day sekolah kat ‘Golden Beach resort’. So,inilah gambarnya….

Gambar ni saya ambil masa remang2 senja selepas buat sukaneka. Ramailah ahli2 keluarga yang menghabiskan masa bersama anak2 bermain pasir..(konon2 nak bina istana pasir lah tu..). dan aktiviti paling best ialah mencari ale-ale di gigi2 air..memang lumayanlah..ramai la para2 guru senior yang berpasangan berdua2an mengorek2 pasir mencari ale-ale tu..so sweet..(petang tu saya tak join org cari ale-ale tu..sebab teruja nak terjun kolam..ngee..ngee..ngeee..tapi pagi esok nye..saya la org yang paling lama dok tepi pantai tu mengutip ale-ale..pengalaman pertama…tu yang over exited tu…hahahaha..dapat la semangkuk..pastu kitorang-saya dan kengkawan bujang yang lain- merebus ale-ale tu..sedapppp..sebab fresh giler..susah nak dapat tu..)

Petang tu kan saya gi terjun kolam..pastu siap masuk dalam sauna…memanja-manjakan diri bersama kawan-kawan..besttttt sangat..bukan dapat buat selalu..sekali-sekala jer..tapi memang seronok.

Tu jer la cerita di sebalik gambar yang terpilih. Perlukah tag ini dipanjangkan…macam best gak kan?so kepada penama-penama dibawah..silalah mengambil tag ini..anda adalah 6 orang yang terpilih…

1. ku tak sempurna

2. fazemy

3. kujie

4. LotOfLove-Pearls

5. Tie

6. Pusat

Sudi-sudilah kiranya mengambil tag ini :)

11 comments:

Tirana said...

Hmmmm..bestnya main pasir tepi pantai..

Izzah, terimakasih kerana sudi jawab tag ni..

LotsOfLove-Pearls said...

Yahahaha..
bestnyer berita baik neh..
huhu..
ok, before monday i will k..
huhu..

fazemy said...

he heh ehe heh heh heh heh heh

izzah said...

@Tirana
akak sudi memberi..tentulah saya sudi menerima..dengan berbesar hatinya..hehehe..

izzah said...

@LotOfLove-Pearls
sudi-sudilah yer..hehehe..harap2 kena kat gambar palinggggggss best!

izzah said...

@fazemy
uiks..lain macam jer bunyi...semput ker???kah..kah..kah..

LotsOfLove-Pearls said...

LotsOfLove dengan kuasa kejahatannya telah mengetag anda tanpa rasa belas kasih..
huhu..
baik..
aku akan laksanakan tugas yg diberikan dengan sebaiknya..
huhu..
Jgn lupa jwb tag tau..

manje said...

huhu rindu nak men pasir kat pantai...

izzah said...

@LotOfLove-Pearls
wah..berkuasa veto bunyinye..huhuhu..wokeh!aku menyahut cabaranmu!!

izzah said...

@Manje
jom kita gi piknik same2..main pasir puas2..hehehe

fazemy said...

ok dah jwb tag nih..